Waarom

we dit doen

logo netflixPresents

De Kijkgids is een verzameling films en series waarin trans en non-binaire personen op een positieve manier gerepresenteerd worden.

Trans en non-binaire personen kwamen lange tijd nauwelijks voor in films en series. En de representatie die er wél was, was twijfelachtig. Gelukkig is dat nu aan het veranderen. De Kijkgids zet een schijnwerper op deze ontwikkeling.

In de Kijkgids staan heel veel titels waarin het goed zit met trans en non-binaire representatie. Sommige titels vind je op Netflix, anderen vind je bijvoorbeeld op Apple TV+, Ziggo en NPO Start. Van docu tot sci-fi, van luchtige komedies tot zware drama’s en van animatie tot horror: er is voor iedereen wat.

Over Genderpraatjes
Netflix maakt deze Kijkgids samen met jongerenlijn Genderpraatjes. Hun ambassadeurs zijn met hun expertise nauw betrokken bij de titelselectie. Samen hebben we een pakket films en series verzameld. Hierin komen trans en non-binaire personen niet alleen vóór, maar worden ze ook op de juiste manier geportretteerd.
Genderpraatjes is er voor al je vragen over gender en genderidentiteit.
Want nadenken over je genderidentiteit — of die van je kind — kan veel twijfels en onzekerheden oproepen. Daarom staat er bij Genderpraatjes altijd iemand met ervaring voor je klaar om mee te praten.
Dat kun je via de chat doen op de site, tussen 19:00 en 21:00.
Bezoek de site
Ben je meer een beller? Op schooldagen van 15:00 tot 17:00 uur kun je bellen naar 085-3037680.
085-3037680